De huizenmarkt is de afgelopen jaren erg onstuimig geweest. Na een periode waarin de prijzen enorm de hoogte in gingen, zakte de markt compleet in. Heeft u uw huis gekocht in die eerste periode? Dan is er kans dat uw hypotheek hoger is dan wat uw huis op dit moment waard is. Met andere woorden: uw huis staat ‘onder water’. Wat nu?

Voorkom restschuld

Het is belangrijk dat de hypotheek en de waarde van uw woning minimaal met elkaar in balans zijn. Zo voorkomt u dat u bij verkoop van de woning met een restschuld blijft zitten. Dit geldt ook als u helemaal niet van plan bent om te verhuizen. U weet immers maar nooit wat het leven voor u in petto heeft.

Uw restschuld meenemen bij verhuizen of oversluiten

Steeds meer geldverstrekkers bieden de mogelijkheid om de restschuld mee te financieren als u verhuist naar een andere woning. De voorwaarden hiervoor verschillen per geldverstrekker. Onze adviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden. 

Manieren om de hypotheekschuld omlaag te brengen:

  • Aflossen (maak gebruik van het deel dat u boetevrij kunt aflossen)
  • Schenking door ouders (belastingvrij mits u aan bepaalde voorwaarden voldoet)

Aan beide mogelijkheden zitten voor- en nadelen. Welke oplossing u kiest, hangt vooral af van uw hypotheek en persoonlijke omstandigheden. Onze adviseurs helpen u graag de voor u meest passende oplossing te vinden.

Neem contact met ons op