De één houdt van nieuw en strak, de ander van oud en nostalgisch. De keuze tussen de aanschaf van een nieuwbouwwoning en een bestaande woning is dus heel persoonlijk. Aan u de taak om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen, en een keuze te maken die bij u past.

Meevallers

Bij de aanschaf van een nieuwbouwwoning ziet uw financiële plaatje er anders uit dan wanneer u een bestaande woning koopt. Zo koopt u een nieuwbouwwoning over het algemeen vrij op naam. U betaalt dus geen overdrachtskosten, taxatiekosten en makelaarskosten. Bovendien voldoet een nieuw huis aan de moderne eisen voor isolatie, installatie en comfort. U hoeft de eerste jaren geen geld te reserveren voor groot onderhoud aan uw woning.

Extra kosten

De meeste nieuwbouwwoningen worden ‘kaal’ opgeleverd. In dat geval kunt u geen gebruikmaken van zaken die door vorige bewoners in het huis zijn achtergelaten, zoals sanitair, keuken, vloer- en raambekleding. Dit soort uitgaven kunnen niet worden uitgesteld, en doen dus direct een beroep op uw budget of financiering.

Belangrijke stap

De aanschaf van een nieuwbouwwoning is een belangrijke stap in uw leven. Alle reden om hier goed beslagen ten ijs te komen. Met de juiste voorbereiding en een goed, onafhankelijk advies, begint u aan een nieuwe toekomst zonder financiële verrassingen.

Goed plannen

Bij een mooie nieuwbouwwoning hoort een goed doordacht financieel plan. Onze adviseurs helpen u hier graag bij. Zij vertellen u alles over de (on)mogelijkheden en zaken waar u rekening mee moet houden. Uiteraard helemaal afgestemd op uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Profiteer van deze expertise en maak een afspraak met de Geld & Woning adviseur bij u in de buurt.

Neem contact met ons op