Laten we hopen dat het niet gebeurt, maar u loopt altijd kans dat er schade ontstaat. Schadeverzekeringen zijn er om dat soort risico’s af te dekken. Geld & Woning staat niet alleen voor u klaar als u advies nodig heeft bij de keuze van uw verzekeringen, maar wij staan ook voor u klaar als u er een beroep op wilt doen. Hieronder geven wij tips en adviezen om een beroep op een schade-uitkering bij de verzekeraar te vergroten. Deze tips en adviezen zijn de veel voorkomende schades. Staat uw schade er niet bij? Bel ons zo snel mogelijk wat wijs is om te doen om uw schadeclaim succesvol te laten zijn.

Autoschade (ook bij diefstal of een eenzijdig ongeval)

Vul bij schade aan uw voertuig altijd (ook bij diefstal) het Europees aanrijdingsformulier in of meld uw autoschade via Mobiel Schade Melden. Heeft u bij het ongeval ook letselschade opgelopen? Bezoek dan ook de site van De Letselschade Raad waar u antwoord vindt op allerlei vragen die bij letselschade opkomen. Moet uw auto weggesleept worden? Neem dan altijd contact op met het alarmnummer van uw verzekeringsmaatschappij.

Enkele tips:

 • Erken nooit formeel schuld. Ook al maakt u een fout, u bent niet altijd aansprakelijk. Wel kunt u uw excuses aanbieden voor de overlast en gevolgen en aangeven dat uw verzekeraar de schade met de tegenpartij op een juiste wijze afwikkelt.
 • Vul de voorzijde van het formulier direct en zo nauwkeurig en volledig mogelijk in. Wacht hiermee niet tot thuis om discussie over de toedracht en situatieschets te voorkomen.
 • Teken het formulier samen met de tegenpartij.
 • Werkt de tegenpartij niet mee of komt u er niet uit? Haal dan de politie erbij.
 • Thuis kunt u in alle rust de achterzijde invullen. De gebruiksaanwijzing die aan het formulier zit, kunt u behouden. Dan heeft u die informatie altijd bij de hand.
 • Stuur het schadeformulier snel op. Wacht u te lang, dan is de schade niet meer goed vast te stellen en kan het recht op vergoeding komen te vervallen.
 • Maak een kopie van het ingevulde formulier en noteer de datum waarop u het heeft ingestuurd.
 • Stuur alle stukken mee die voor de schade aangifte van belang zijn. Denk hierbij aan getuigenverklaringen, een eventueel proces-verbaal, originele rekeningen, aankoopnota’s etcetera.
 • Wees terughoudend met het huren van een auto. Een huurauto is standaard niet verzekerd op de eigen verzekering en de aansprakelijke tegenpartij vergoed meestal maar 75% van de huurnota.

Inbraakschade

Bel de politie 112.Bij inbraak laat u alle zaken onaangeroerd totdat de politie heeft aangegeven dat u de boel mag opruimen. Ook hier geldt dat de inbraak(schade) zo snel mogelijk gemeld moet worden (meestal in ieder geval binnen 3 dagen). Eventuele noodvoorzieningen om meer schade te voorkomen zijn meestal ook verzekerd.

Brandschade

Bel bij brand altijd 112. Afhankelijk van de brand zal de brandweer Stichting Salvage inschakelen om u te helpen met de eerste nood na een brand. Bel ons ook op 040-2563040 (toets 1 buiten kantoortijden).

Waterschade

Bij waterschade probeert u zo veel mogelijke verdere schade te voorkomen door het water af te sluiten en een loodgieter in te schakelen. Neem voordat u of de loodgieter gaat hakken of breken om de lekkage op te sporen, altijd eerst contact met ons op. Lees verder op onze speciale pagina over waterschade

Reisschade

Bent u op reis en heeft u schade? Bel ons altijd direct! Kunt u ons buiten kantoortijden niet bereiken maak dan gebruik van onderstaande tips:

 1. Moet u medische kosten maken? Bel het alarmnummer van de reisverzekeraar. Medisch niet direct noodzakelijke kosten worden niet vergoed.
 2. Moet u extra reis- en / of verblijfkosten maken? Bel het alarmnummer van de reisverzekeraar. Kosten die niet vooraf zijn overlegd en / of goedgekeurd worden niet vergoed.
 3. Zijn uw bezittingen of bagage tijdens de reis (zonder uw toedoen) beschadigd? Doe altijd aangifte bij de vervoersmaatschappij.
 4. Zijn uw bagage of bezittingen gestolen of vermist? Doe altijd aangifte bij de lokale politie. Is dat niet mogelijk? Doe dan aangifte bij de reisleiding of de verblijfsaccommodatie. Zonder een aangifte ter plaatse kan de verzekeraar een schade uitkering weigeren.

U wordt aansprakelijk gesteld

Is er schade veroorzaakt door uzelf of door een ander gezinslid of huisdier waarvoor u verantwoordelijk bent? Dan kunt u door het slachtoffer aansprakelijk worden gesteld. Om een beroep te doen op uw aansprakelijkheidsverzekering is een aansprakelijkheidsstelling van de tegenpartij nodig. Erken zelf nooit aansprakelijkheid, met name niet bij schade veroorzaakt door uw kinderen of huisdieren. U bent namelijk niet altijd aansprakelijk voor het gedrag van uw kinderen of huisdieren, met name wanneer het slachtoffer het risico op schade heeft ‘geaccepteerd’. Bijvoorbeeld tijdens sport en spel situaties of wanneer iemand oppast op uw kinderen of huisdier. Aarzel niet om bij aansprakelijkheid direct contact met ons op te nemen voor een juiste en snelle afwikkeling.

Schade-expert maatschappij

Afhankelijk van de hoogte van de schade kan de verzekeringsmaatschappij een schade-expert inschakelen. De schade-expert stelt de hoogte van de schade vast en controleert of het verzekerde bedrag klopt. In overleg met u kan de schade-expert herstelbedrijven of schoonmaakbedrijven voor u inschakelen.

Zelf een expert inschakelen?

Wilt u naast de schade-expert van de maatschappij een eigen expert inschakelen? Dat kan, mits het redelijk is om een contra-expert in te schakelen. Bijvoorbeeld omdat u het niet eens bent met schadevaststelling van de expert of omdat de schade zo groot is, dat u zelf de schade niet kunt overzien en goed kunt beoordelen. Komen de experts er onderling nog niet uit? Dan kunnen de beide experts een derde expert benoemen die als arbiter (een soort “rechter”) optreedt. De verzekeraar betaalt meestal de redelijke kosten van alle drie de experts voor het vaststellen van de schade, tenzij de inzet van een contra expert niet redelijk is. Bijvoorbeeld omdat er geen dekking is of de schade lager is dan de kosten van de expertise. Neem, voordat u een contra-expert inschakelt, altijd contact met ons op om onaangename kosten te voorkomen.

Onderzoeker van onderzoeksbureau

Soms is de oorzaak van de schade niet duidelijk. Het is dan noodzakelijk om een onderzoeker (bijvoorbeeld een lekdetectiebedrijf) in te schakelen. Als de schade-oorzaak niet gedekt is, zijn de onderzoekskosten ook niet gedekt, tenzij de verzekeraar zelf de onderzoeker heeft ingeschakeld. Overleg daarom altijd eerst met ons alvorens zelf een (duur) onderzoeksbureau in te schakelen. U kunt een verzekeraar niet verplichten een onderzoeksbureau in te schakelen. Formeel is het zo dat diegene die de schade indient ook het bewijs van de oorzaak van de schade moet aantonen. Bij twijfel kan de verzekeraar de verantwoordelijkheid (en de kosten) van het onderzoek op zich nemen. Bij een onjuiste opgaaf van de oorzaak heeft de verzekeraar het recht om de gemaakte kosten te verhalen.

Off line en online schade melden

Bij Geld & Woning kunt u zowel online als offline uw schade melden. Stuur altijd alle stukken mee die voor de schademelding van belang zijn. Bijvoorbeeld foto’s, offertes voor herstel, eigendomsbewijzen (aankoopnota’s), reparatienota’s enzovoorts.

Offline schademelden

Schadeformulier

Let op, u dient dit schadeformulier uit te printen en te onder tekenen. Mail het getekende formulier naar schademelding@geldenwoning.nl of stuur het op naar:
Geld & Woning Verzekeringen
Postbus 7946
5605 SH Eindhoven

Wanneer u de stukken per post aan ons verstuurt, raden wij u aan kopieën te maken en deze goed te bewaren. Mocht de post onverhoopt niet bij ons aankomen, dan heeft u altijd de kopieën achter de hand.

Online schade melden

Online schade melden (alleen mogelijk voor het Geld & Woning verzekeringspakket).

U hoeft het schadeformulier dan niet uit te printen en retour te sturen.

Wij begeleiden de afhandeling van uw schade zo nauwkeurig en actief als mogelijk is. Wij hebben de kennis en vakkundigheid in huis om uw belangen bij de verzekeraar te waarborgen. Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen.

Heeft u nog vragen? Bel of mail ons dan gerust .

Hoe bereikt u ons

Wie staan er bij Geld & Woning Verzekeringen voor u klaar

Tobias van Leuken
Adviseur schade allround en inkomen

Nicole de Boer
Office manager

Debbie Bollen
Schadebehandelaar

Kim Blanken
Schadebehandelaar


Myra Vervoort
Adviseursassistent

Waar vindt u ons

Heeft u een vraag of wilt een afspraak maken? Aarzel niet en neem contact met ons op:

  Uw naam (verplicht)

  Uw E-mail (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Voorkeur vestiging

  Ik wil voor het eerst een woning kopen
  Ik wil een andere woning kopen
  Ik heb een andere vraag of opmerking

  Onderwerp

  Uw bericht