Wilt u een woning kopen om te verhuren?

Dan is een woningverhuurhypotheek misschien iets voor u. Bij Geld & Woning hebben wij meerdere specialisten op het gebied van het financieren van woningen bestemd voor de (particuliere) verhuur. Of u nu uw eerste woning voor de verhuur koopt. Of als u een portefeuille heeft met meerdere verhuurde woningen. Wij bieden vaak een oplossing voor een passende financiering. Hierbij werken wij onder meer samen met Woonfonds, Nationale Nederlanden, Nibc Vastgoed en Domivest.

Redenen voor woningverhuur

Er zijn meerdere redenen waarom u woningverhuur kunt overwegen.

  • Uw wilt een woning kopen voor uw kind.
  • U heeft overwaarde waar u iets mee wilt doen.
  • Uw spaargeld rendeert niet.

U heeft eigen geld nodig

In tegenstelling tot de financiering van een eigen woning vindt een geldverstrekker een eigen geld inbrengen bij een woningverhuur of investeringshypotheek belangrijker.

De geldverstrekkers vragen u minimaal 30% van de getaxeerde marktwaarde van de woning in verhuurde staat in te brengen.

Goed om te weten

Hieronder vind u wat handige links naar sites over hoe u bijvoorbeeld de hoogte van de huur bepaalt. Of een voorbeeld van een huurcontract.

Meer kans op een hypotheek voor woningverhuur

Wij bieden misschien meer mogelijkheden dan uw eigen bank. Dit komt omdat wij een onafhankelijk kantoor zijn en meerdere aanbieders met elkaar kunnen vergelijken.

Belegger of particulier

De meeste geldverstrekkers voor een woningverhuurhypotheek nemen uw inkomen (aangevuld met de huurinkomsten) als basis voor de hypotheekaanvraag. Op het moment dat u professioneel belegt kijken de geldverstrekkers minder naar het inkomen en meer naar de huurinkomsten.

Neem contact op