Als huizenbezitter heeft u een andere positie op de woningmarkt dan wanneer u uw eerste huis koopt. Behalve de wens voor een nieuw huis, heeft u hoogstwaarschijnlijk ook een woning te verkopen. Waar begint u mee? Met persoonlijk advies, afgestemd op uw situatie, maakt u een weloverwogen keuze.

Het financiële plaatje

De woningmarkt is constant in beweging. De situatie nu is vrijwel zeker anders dan toen u uw huidige woning kocht. Hetzelfde geldt voor wet- en regelgeving. Fris daarom om te beginnen uw kennis van dit soort zaken op. Onze adviseurs zijn u hierbij graag van dienst.

Wonen zonder zorgen

Voor u op zoek gaat naar een nieuwe woning, is het goed om te weten wat uw financiële mogelijkheden zijn. Dit hangt van verschillende zaken af, zoals uw inkomen en dat van uw eventuele partner, maar ook de waarde van uw huidige woning in relatie tot de schuld die erop rust. Onze adviseurs kunnen precies voorrekenen wat u op de woningmarkt te besteden hebt. Zij denken ook met u mee over de vraag: wat is verstandig? Ten slotte wilt u ook in uw nieuwe huis wonen zonder financiële zorgen.

Plannen voor later

Een belangrijke reden om op zoek te gaan naar een nieuwe woning is een wijziging in de samenstelling van uw huishouden. Bijvoorbeeld samenwonen, scheiden, gezinsuitbreiding of als de kinderen het huis uit gaan. Dit soort gebeurtenissen hebben ook invloed op uw inkomen en uitgavepatroon. Daarom is het goed om vooruit te kijken. Onze adviseurs helpen u daarbij, zodat u overzicht krijgt in uw financiële situatie, nu en in de toekomst.

Persoonlijk en onafhankelijk advies

De aanschaf van een nieuwe woning – in combinatie met de verkoop van uw huidige woning – biedt heel wat stof tot nadenken. Laat u goed adviseren bij deze belangrijke stap.

U kunt bij onze adviseurs terecht voor meer informatie over:

  • Verkoop van uw huidige woning
  • Optimaal benutten van de overwaarde
  • Meenemen van uw huidige hypotheek
  • Aankoop van een bestaand of nieuw (te bouwen) huis

Neem contact op met de Geld & Woning adviseur bij u in de buurt.

Uw Geld & Woning adviseur denkt met u mee, geeft inzicht en begeleidt u in dit proces. Persoonlijk, onafhankelijk en deskundig. Dat geeft vertrouwen!

Neem contact op