Ontslag is een emotionele gebeurtenis met vaak grote gevolgen. Het verlies van werk is vrijwel altijd van invloed op uw financiële situatie. Hoewel uw hoofd er misschien niet naar staat, raden wij u aan deze gevolgen snel en zo goed mogelijk in kaart te brengen. Uiteraard kunt u daarbij rekenen op de adviseurs van Geld & Woning. 

Uw inkomen na ontslag

Na ontslag heeft u over het algemeen recht op een werkloosheidsuitkering (ww). Deze uitkering is lager dan uw salaris. De looptijd is afhankelijk van uw arbeidsverleden. Hoe meer arbeidsjaren, des te langer ontvangt u een uitkering. In sommige gevallen ontvangt u bij ontslag ook een ontslagvergoeding.

Financiële verplichtingen

Wat niet verandert bij ontslag, zijn uw maandlasten. Met uitzondering van kosten die met het werk te maken hebben, zoals vervoer en kinderopvang, blijven uw financiële verplichtingen gelijk. Dit kan voor problemen zorgen. En hoe zit het met uw vermogen nu u een uitkering ontvangt?

Alle gevolgen op een rij

Kortom: ontslag stelt u voor allerlei financiële vraagstukken waar u graag antwoord op wilt. Dan is het fijn om iemand naast u te hebben staan die alle gevolgen voor u op een rij kan zetten. Goed inzicht is een voorwaarde om de juiste keuzes te kunnen maken.

Onze tips bij ontslag:

  • Bekijk het zakelijk
  • Laat u goed adviseren
  • Ontslagvergoeding? Zoek naar de fiscaal meest aantrekkelijke optie om deze te beheren
  • Hypotheek? Voorkom problemen met uw betalingsverplichtingen. Ga tijdig in gesprek met uw geldverstrekker.

Zakelijk en betrokken

Onze adviseurs hebben veel ervaring in het adviseren bij ontslag. Zij kunnen u adviseren zonder dat emoties hierbij de overhand nemen. Met een gedegen, persoonlijk advies kunt u de periode tussen twee banen zo goed mogelijk overbruggen. Neem contact op met de Geld & Woning adviseur in uw regio.

Neem contact met ons op