Het verlies van een baan heeft vrijwel altijd direct consequenties voor uw inkomen. Op het moment dat uw arbeidscontract stopt, ontvangt u geen salaris meer. In plaats daarvan heeft u mogelijk recht op een werkloosheidsuitkering. Deze bedraagt na twee maanden maximaal 70% van uw laatst verdiende loon. De duur van uw uitkering is afhankelijk van uw arbeidsverleden.

Inkomensterugval

Het verlies van een baan komt soms als een verrassing. In dat geval zult u even tijd nodig hebben om deze ervaring een plekje te geven. Het kan ook zijn dat uw ontslag het gevolg is van een reorganisatie. Mogelijk is er dan een sociaal plan waardoor uw salaris nog enkele maanden wordt doorbetaald. Maar wat de situatie ook is, binnen afzienbare tijd zult u op zoek moeten naar ander werk. Een inkomensterugval van minimaal 30% gaat u immers niet in de koude kleren zitten.

In alle rust solliciteren

Hoe snel u een nieuwe baan vindt, hangt van een aantal zaken af. U heeft niet alles in de hand, waardoor het soms langer duurt dan u lief is. Maar terwijl u druk bent met solliciteren, lopen uw vaste lasten gewoon door. Wellicht is uw uitkering niet voldoende om aan al uw betalingsverplichtingen te voldoen. Deze extra zorgen belemmeren u bij het vinden van een nieuwe baan. Daarom adviseren wij u dit soort risico’s vooraf in kaart te brengen, en u er daar waar nodig tegen te verzekeren.

Risico-analyse

Onze adviseurs rekenen u graag voor wat in uw geval de risico’s en consequenties zijn van werkloosheid. Uiteraard nemen zij ook het risico van arbeidsongeschiktheid en overlijden mee. In een persoonlijk gesprek van een uur nemen zij de verschillende scenario’s met u door. U krijgt een goed beeld van de mogelijkheden en advies op maat over de risico’s die in uw geval verantwoord zijn. U bepaalt zelf tegen welke risico’s u zich wilt verzekeren.

Onze tips bij werkloosheid:

  • Volg de ontwikkelingen binnen uw bedrijf: hoe goed gaan de zaken?
  • Zorg dat u als werknemer interessant blijft voor de arbeidsmarkt
  • Onderhoud een goed zakelijk netwerk
  • Maak een inschatting van de risico’s bij werkloosheid
  • Laat u goed adviseren
  • Verzeker de risico’s die u als persoon of gezin niet kunt dragen

Onze adviseurs kennen de vele mogelijkheden op het gebied van verzekeringen. Met een persoonlijke risico-analyse geven zij u een helder inzicht in de mogelijke gevolgen van werkloosheid voor uw huishouden. Daarmee kunt u een weloverwogen beslissing nemen in de zaken die u wel of niet wilt verzekeren. Een hele geruststelling. Wilt u ook een adviesgesprek? Maak dan een afspraak met de Geld & Woning adviseur bij u in de regio.

Neem contact met ons op