Zo voorkom je een inbraak
De temperatuur loopt op, de zomer staat voor de deur! Dat betekent dat we ons langzaam gaan voorbereiden voor de zomervakantie. Zonnebrand, slippers en zwemkleding ingepakt? Denk dan ook even aan de manier waarop je je huis achterlaat. Met deze tips maken inbrekers geen kans.
Helaas zijn er ieder jaar mensen die terugkomen van vakantie in een huis dat compleet overhoop is gehaald. Inbrekers pakken tijdens de zomervakantie hun kans om onbewoonde huizen leeg te halen. Dat wil je natuurlijk niet meemaken.
Een vakantie is bedoeld om uit te rusten en quality time door te brengen met familie, niet om zaken te regelen. Om nog maar niet te spreken over het verdriet wanneer dierbare spullen en herinneringen verdwenen zijn.
Wil jij heerlijk relaxen op vakantie en je geen zorgen maken over de veiligheid van je huis? Deze tips helpen je op weg om inbraak te voorkomen.
- Het is een inkoppertje, maar: sluit je huis goed af voor vertrek. Deuren die niet op slot zijn gedraaid, zijn voor inbrekers makkelijk te openen.
- Zorg dat er geen ‘hulpmiddelen’ zoals containers langs het huis staan. Hiermee kunnen inbrekers bijvoorbeeld relatief makkelijk op het dak klimmen.
- Snoei de bomen en struiken in je (voor)tuin. Zo maak je het voor inbrekers moeilijker om ongezien in of om je huis te lopen.
- Vraag je buren, familieleden of vrienden om een oogje in het zeil te houden. Zij kunnen bijvoorbeeld de post oprapen en uit het zicht leggen, de gordijnen af en toe open en dicht doen of de lampen bedienen.
- Voor de lampen kun je natuurlijk ook een schakelslot instellen. Als ’s avonds het licht aangaat, lijkt een huis meteen bewoond.
- Heb je een oprit? Laat een buurman zijn auto op je oprit parkeren. Ook dat zorgt ervoor dat het niet zo opvalt dat er niemand thuis is.
- In het verlengde daarvan: parkeer je caravan niet te lang voor het huis. Zo laat je snel aan inbrekers weten dat je van plan bent om te vertrekken.
- Wees voorzichtig met uitingen over je vakantie op social media.
Verzekeren is belangrijk
Kom je er bij thuiskomst achter dat er toch is ingebroken? Dan vergoedt de inboedelverzekering zowel de gestolen spullen als de schade door de inbraak (bijvoorbeeld kapotte sloten). De exacte regels hiervoor kunnen per verzekeraar verschillen, bijvoorbeeld tuinmeubelen worden niet bij elke verzekeraar vergoed.
Het is belangrijk dat je een inbraak zo snel mogelijk aan ons laat weten. Dan kunnen wij alles voor je in gang zetten. Daarnaast moet je altijd aangifte doen bij de politie, de verzekeraar wil bij een schadeclaim namelijk een bewijs van je aangifte zien.
Heb je vragen over je huidige of een nieuwe inboedelverzekering? Wij helpen je graag.